Bioklimatická pergola welness studio

Pergola vylepšila a prodloužila venkovní posezení hostům kavárny. Zároveň je poskytnuta vysoká ochrana před ostrým sluncem, nečekaným deštěm a nepříjemným bočním větrem. Pergola se stala výjimečnou dominantou venkovního prostoru už tak elegantní budovy welness studia Klainová. Konstrukce má lehce krémovou metalickou barvu se strukturovaným povrchem a zakrytými bočními poli screenovými roletami. Hlavním použitým materiálem pergoly je extrudovaný hliník.

Pergola má velikost 6,05 m x 7,9 m2. Bylo tak dosaženo zastínění a zastřešení terasy v úctyhodné ploše 48m2. Střecha pergoly je řešena pomocí naklápěných lamel šířky 16cm. Lamely jsou instalovány a vedeny v nakloněné rovině a tím je zajištěn odtok vody do okapního systému. Odvod dešťové vody z okapního systému je řešen svodem do nohy pergoly a vhodnou přípravou terasy. Nohy pergoly jsou zapuštěny pod dlažbu terasy, kde je provedeno napojení na svod do jímky dešťové vody. Díky tomu nejsou viditelné žádné pomocné spoje. Screenové rolety zajišťují ochranu proti bočnímu slunci, dešti, větru ale táké zvědavým pohledům kolemjdoucích a vylepšují soukromí návštěvníků kavárny.

Integrované LED osvětlení v podobě 6 LED pásků v lamelách a rámu pergoly dále umožní komfortně užívat terasu i ve večerních hodinách bez pomoci přídavných světel, která zabírají zbytečně prostor. LED osvětlení navíc vytváří příjemnou světelnou pohodu. Dalším speciálním doplňkem je dešťový senzor, který v případě začínajícího deště včas uzavře strop pergoly (výhoda pro případ konzumace jídla, rozložených časopisů, apod.) Pro zajištění pohodlného pobytu je pergola vybavena také čtyřmi infrazářiči, které v chladných večerech poskytnou příjemné teplo a tím prodlouží posezení návštěvníků kavárny. Majitelka salonu se rozhodla pro tuto pergolu, aby zajistila užívání terasy pro účely relaxace, konzumace fresh drinků, kvalitní kávy a dalšího dále pořádání společenských událostí nejen v letní sezoně.

Projektovou dokumentaci pro stavební přípravu terasy zpracoval a dodal DIAMOND DESIGN. Dále jsme v rámci této realizace zákazníci vyřešili stínění interiéru pomocí plisse, které bylo zvoleno podle úsudku zákazníka a to jak jeho barvu i složení. Plisse zvolila protože je kotveno přímo do zasklívací lišty a nezabírá prostor v interiéru. Díky tomu je zajištěno pohodlné otevírání dveří na terasu, kde prochází v průběhu dne hodně návštěvníků. Výhodou je také, že nechytá tolik prachu jako klasické hliníkové žaluzie.