...nebo nám zavolejte na 776 048 467
    Kontaktujte nás
    Sledujte nás
    KVADRAT – akustika a designové látky

    KVADRAT – akustika a designové látky

    Kvadrat

    • Je mezinárodní uznávaná značka, která se zavázala neustále posouvat hranice estetického, tvůrčího a technologického pokroku v textilním designu.
    • Značka vyhledávaná uznávanými světovými architekty, designery, umělci, výrobci nábytku a samozřejmě nejrůznějšími investory.
    • Má hluboké kořeny ve skandinávské designové tradici. Jejich dlouhodobé dědictví je zdrojem neustálé inspirace, i když je dnes kosmopolitní společností s globální perspektivou a celosvětovou klientelou.
    • Značka Kvadrat dbá na estetické, technologické a funkční vlastností textilií, sleduje současné trendy ve vývoji textilních materiálů a při tvorbě nových kolekcí spolupracuje s nejlepšími tvůrci a designérskými talenty na světě.

    Kolekce látek

    • Pečlivým výběrem procházejí nejen dodavatelé přízí, ale následně i zpracovatelské dílny. U každého producenta jsou prověřeny jeho odborné znalosti a dovednosti. Většina vlněných tkanin je vyráběna v dílnách v Anglii a v Nizozemí, které jsou díky dovednostem svých řemeslníků schopny vyhovět vysokým nárokům na kvalitu požadovanou značkou Kvadrat.
    • Výrobky Kvadrat přispívají k lepšímu prostředí v interiérech, a tím i k vyšší kvalitě života. Kvalitní designové textilie a textilní výrobky Kvadrat pomáhají architektům a designerům tvarovat prostory a novým majitelům přenést svou osobnost a identitu do svých domovů.

    Kvadrat – pět produktově specializovaných značek

    • KVADRAT – vyrábí vysoce kvalitní čalounění, záclony a textilní výrobky
    • KVADRAT / RAF SIMONS – nabízí exkluzivní textilie a doplňky pro domácnost
    • KVADRAT SOFT CELLS – vytváří akustické panely
    • DANSKINA – vyrábí prémiové koberce
    • KINNASAND – dodává prvotřídní záclony a koberce pro současné domovy

    Dynamický prvek architektury Clouds

    • Ve spolupráci se značkou Kvadrat mezinárodně uznávaní návrháři Ronan a Erwan Bouroullec vytvořili koncept „Clouds – Oblaky“. Pro vaši inspiraci, vizualizaci vašich idejí, vytvoření cesty jak vložit do interiéru něco nového, originálního a zároveň funkčního z pohledu akustiky interiéru. Tyto designově zdařilé textilní kousky zlepšují akustiku v domácnostech i komerčních prostorách.
    • „Oblaky“ se skládají ze základních dlaždic, které jsou k sobě připevněny speciálními gumovými páskami. Vytvoření vašeho vlastního vidění reality je tak velmi rychlé a blízké vašemu srdci. Dlaždice Kvadrat je možné instalovat na zeď či strop, nebo je zavěsit na lanko do prostoru. Vždy tak vznikne individuální umělecké dílo, které se stane unikátním prvkem každého interiéru.

    Kvadrat soft cells

    • Je vědecky dokázáno, že fyzická a psychická zátěž z hluku v kanceláři mezi pracovníky může mít za následek zhruba 25-30% ztrátu výkonu. Navíc hlučné, stresující pracoviště zaměstnancům vadí a neradi v takovémto prostředí zůstávají. Možná se tedy ptáte, jaký je hlavní cíl zmíněných akustických opatření? Zlepšit srozumitelnost slov a vět i na větší vzdálenosti a pomoci vytvořit atmosféru, která podporuje dobré životní podmínky a pracovní produktivitu.
    • Soft cells jsou akustické panely značky Kvadrat, které dokážou odstranit akustický smog ve velkých, komerčně využívaných prostorech. Pohlcují nepříjemný hluk a šum, a tím zlepšují pocit pohody na pracovišti. Mohou být instalovány jak na stěnách, tak na stropech. Jsou dostupné v širokém sortimentu textilií co do textilních struktur, tak i barevné škály, a tím je lze bez problémů integrovat do jakéhokoliv návrhu. Panely Soft Cells tak přinášejí do interiéru místnosti nejen akustické pohodlí, ale také estetickou dokonalost a příjemné hmatové povrchy, čímž působí pozitivně na naše smysly a vnímání pracovního prostoru. Poskytují řešení akustických výzev moderní architektury a podporují produktivitu.
    Autor: Aneta Ekslerová